Obarvení dílu v SolidWorksu

12.03.2009 09:08

Až přečteš článek můžeš si prohlédnout video.

Obarvení dílu v SolidWorksu není nikterak složité, ale poskytuje vícero možností a nezkušený uživatel se do toho může pěkně zamotat a skončit s hláškou, že to nejde ani obarvit a ani odstranit nežádoucí barvy. Tak jeden z návodů jak barvit:

1. Musím rozmyslet co chci obatvit, jestli celý díl, prvek dílu nebo jen plochu.

2. Barvení dílu = ve stromu kliknu na díl v rychlém menu vyveru ikonu vzhledy, myší přejedu do pozice označující, že budu barvit celý díl a poté až kliknu. Ve feature manageru zvolím barvu a je hotovo.

3. Stejný postup mohu aplikovat pro jednotlivé prvky modelu. Barvení výběrem prvku ze stromu má výhodu, že po rozkliknutí stromu je vidět který prvek je obarven.

4. Pokud potřebuji obarvit jen určitou plochu = kliknu v modelu přímo na plochu, zvolím ikonu vzhledy + přejedu do pozice obarvení plochy + klik. Nevíhodou je, že obarvení není nikde indikováno = u složitějších dílů dá dost práce zrušit obarvení.

5. Další možností je obarvení dílu v sestavě = požadavek je, aby model zůstal stejně barevný jako na obr., ale v sestavě chci pouze jednu barvu = v sestavě kliknu ve stromu na konkrétní díl + zvolím ikonu vzhledy + přejedu do pozice obarvení pro sestavu. V sestavě bude mít díl jinou barvu než model.

 

Nejlépe je na vše se podívat tady = www.youtube.com/watch?v=W-Kv89_b7oQ

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode