Rychlé vazby v sestavě

22.06.2009 12:41

V sestavě SolidWorksu můžete používat vazby mezi jednotlivými modely standardně, tj. zvolíte: vložit vazbu -> vyberete typ vazby -> kliknete na plochy (hrany, body, roviny, atd.), které chcete vazbit.

Nebo je možné použít rychlejší způsob, tj. využití kláves - Ctrl, Alt. Podrobněji ukáži vazbení šroubu do díry + zavazbení kostek, viz. níže:

1. Do sestavy vložíme kostku s dírou + šroub.

2. Pro rychlé vazby použijeme kl. "Alt" = nejprve stiskneme Alt + levým tl. klik na plochu (hranu, atd.) kterou chceme vazbit (tl. myši nepouštím) a přesunu šroub nad plochy (hrany, díry, atd.).

 

3. Při jednotlivých úkonech v bodě 2 se mění ikona vedle ukazatele myši = poznáte jaká vazba se bude vkládat.

4. Pro vložení šroubu do díry je nejvhodnější s Altem kliknout na hranu šroubu a ukázat na díru = vloží se ihned obě vazby (soustředná i sjednocená). Pokud s Altem vyberu válcovou plochu šroubu = vloží se jen vazba soustředná = šroub se v díře pohybuje ve směru osy.

5. Pokud chci do sestavy vložit další šroub (kostku), která již v sestavě je = stačí "Ctrl + klik na šroub + přemístit". Při tomto způsobu vložení součásti je již aktivní rychlé vložení vazby (bod 2) = můžu ihned vazbit.

Pozn. Pro názornost bude asi lepší mrknout na vodeo.

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode